GUIDE: Sådan laver du et facebook cover med video til din FB side

GUIDE: Sådan laver du et facebook cover med video til din FB side

 

Brug video i dit facebook cover til at fange kundernes opmærksomhed

En af de mest omfattende portaler til underholdning og nyheder på nettet er, ikke overraskende, Facebook.

Inden man får set sig om, har man nemt brugt et par timer om dagen på verdens største sociale netværk.

Derfor gemmer Facebook også på et enormt stort potentiale for dig, der har eget firma, da det er et oplagt sted at nå ud til dine kunder. Med store mængder ”lokkende” indhold på Facebook i forvejen er det dog ekstremt vigtigt, at du fanger kundernes opmærksomhed med det samme, og det er her, Facebook-coveret kommer ind i billedet.

Et spændende og fængende Facebook-cover kan få både nuværende og potentielle kunder til at blive hængende på lige præcis dit firmas Facebook-side i stedet for på konkurrentens.

Facebook-coveret er det første og største på en Facebook-side; dermed er det også det, der tiltrækker dine kunder og viser dem, hvad dit firma står for. Coveret er både det første indtryk og den allerbedste bannerplads.

Dit Facebook-cover er altså et fremragende blikfang, hvis bare du sørger for, at det stikker perfekt ud i den evigt voksende mængde af sider, links og covers.

Varighed

Et Facebook-videocover kan have en varighed på ca. 20‒90 sekunder, hvilket er mere end nok tid til at få selv en avanceret video ud til kunderne. Samtidig kan du også gøre brug af korte videosekvenser, som du i stedet kører i loop, hvis du hellere vil gøre dit Facebook-videocover så simpelt og “spiseligt” som muligt.

Unikt format

Facebook-videocoverets dimensioner anbefales af Facebook til 820 x 462px, med et minimum på 820 × 312 pixels, hvilket giver dig et unikt format at ”lege” med. Og så er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan din video skal se ud, og hvad den skal indeholde: Animeret eller live-action? En teaser eller en længere video? En medrivende fortælling eller månedens aktuelle tilbud?

Overrask!

Formatet er stadig ret nyt, hvilket giver dig rig mulighed for at producere spændende og overraskende indhold til dine forbrugere – et unikt Facebook-videocover kan booste antallet af klik på din side med adskillige procent.

Facebook-videocoveret giver et hav af nye muligheder

Det er efterhånden en håndfuld år siden, at Facebook-coveret blev introduceret. Det gav dengang en helt ny og bred vifte af kreative muligheder for at skabe opmærksomhed med et iøjnefaldende billede. I år er det så blevet muligt at gøre brug af en video som sit Facebook-cover i stedet.

Dette åbner en masse nye muligheder for, hvordan du kan kommunikere med dine kunder. En video har fordelen af at kunne sige mere end et statisk billede, da en serie af billeder jo helt automatisk kan indeholde langt flere informationer end blot et enkelt billede.

Samtidig kan et Facebook-videocover tale til flere sanser på én gang, da det også kan indeholde et lydspor – præcis som en ”normal” video. Lydsporet er automatisk slået fra til at starte med, men det kan under afspilningen slås til med blot et enkelt klik fra kundens side. Ved at henvende sig til flere sanser og indeholde flere informationer har Facebook-videocoveret altså større chance for at tiltrække opmærksomhed og for at blive husket længere end blot et simpelt coverbillede.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.